Hoe scan je een reactie op jouw sollicitatie?

Een sollicitatie heeft in de meeste gevallen een positieve of negatieve uitkomst. In sollicitatietermen spreken wij van een uitnodiging of een afwijzing. In beide berichtgevingen worden termen gebruikt die bij de meeste sollicitanten direct opvallen.

Je hersenen scannen automatisch

Dit komt doordat jouw hersenen automatisch geprogrammeerd zijn op het zoeken van termen die bij een afwijzing of uitnodiging passen. Dit betekent dat het blikveld direct wordt aangetrokken naar bepaalde zinnen en/of woorden die betrekking hebben op een positieve of negatieve uitkomst. In onderstaande voorbeelden hebben wij deze termen gemarkeerd. Maar hoe scan jij als sollicitant de reactie op jouw sollicitatie?

Opvallende gemarkeerde termen

Tijdens een sollicitatieprocedure worden bepaalde termen over het algemeen als negatief beschouw. Naast dat jij als sollicitant de woorden ‘niet’, ‘geen’ en ‘nooit’ dient te vermijden, lees je deze termen ook niet graag terug in een reactie op jouw sollicitatie.

Opvallende termen in een uitnodiging
Betekenis van de termen in een uitnodiging
  • Interesse: De werkgever of recruiter toont belangstelling in jouw sollicitatie en laat dit merken door het gebruik van het woord ‘Interesse’.
  • Nader kennis maken: Nader kennis maken betekent met andere woorden toenadering zoeken. De werkgever of recruiter wil graag met jou in contact komen om jou beter te leren kennen.
  • Gesprekspartner: Dit is de persoon met wie jij het gesprek zult hebben. Staat deze term vermeld in de reactie, dan kun je ervan uitgaat dat jouw sollicitatiegesprek gegarandeerd is.
  • Verwachtende: De werkgever gaat er vanuit dat er voldoende informatie is verstrekt. Uiteraard zijn werkgevers altijd bereid om eventuele vragen te beantwoorden.
Opvallende termen in een afwijsmail
Betekenis termen in een afwijsmail
  • Tot onze spijt: De term ‘spijt’ staat synoniem aan verontschuldiging. Wanneer deze term wordt gebruikt in een afwijsmail, kan je als sollicitant er vanuit dat de werkgever zijn spijt wil betuigen en dat er geen goed nieuws vermeld wordt.
  • Andere kandidaten: Dit spreekt voor zich. Ze spreken over andere kandidaten en jij behoort niet tot deze groep.
  • Zorgvuldige afweging: De werkgever of recruiter heeft gekeken naar de belangen van de organisatie en de eisen vanuit de vacatures. Er is op basis hiervan een keuze gemaakt tussen de kandidaten.
  • Meer relevante werkervaring: De werkgever of recruiter ziet onvoldoende aansluiting tussen jouw curriculum vitae en de gestelde eisen.