Wat is het applicant tracking system?

Wat is het applicant tracking system?

Iedereen die in de afgelopen jaren heeft gesolliciteerd weet dat het indienen van een sollicitatie vaak via een website of online sollicitatieformulier verloopt. Doordat de sollicitaties veelal online ingediend worden, kan een werkgever of recruiter sneller en gemakkelijker screenen. Dit doen ze door het zogenoemde ingebouwde Applicant Tracking System. Maar wat doet dit systeem en hoe kun jij als sollicitant daarop anticiperen?

Wat houdt een ATS in en welke rol speelt het systeem tijdens een sollicitatieproces?

ATS staat vertaald voor kandidaat-volgsysteem. Deze softwaretoepassing is een elektronische afhandeling van wervingsbehoefte waar veel recruiters gebruik van maken. Een kandidaat-volgsysteem verwerkt curriculum vitae’s die door recruiters gebruikt worden om actief nieuwe sollicitanten te werven. Vanuit jouw curriculum vitae komen trefwoorden naar voren die door recruiters worden gebruikt voor een specifieke vacature.

Humans will always have the need for interaction and affection. Which can never be replaced by robots – Deborah Lupton (SHARP Professor)

Het digitale sollicitatieformulier

Tijdens de invulling van het sollicitatieformulier wordt er naar termen gevraagd die jou als persoon en jouw werkervaring omschrijven. Deze sleutelwoorden worden tijdens de selectie door een Applicant Tracking System gescreend. Deze ATS selecteert curriculum vitae die op basis van de ingevulde termen het beste aansluiten op een vacature.

Hoe kun jij als sollicitant door de ATS komen?

Er is geen concrete stappenplan om jouw sollicitatie door het screeningsprogramma van de werkgever te leiden. Echter, zijn er enkele mogelijkheden die ervoor zorgen dat jouw sollicitatie zoveel mogelijk voldoet aan de eisen die zijn ingevoerd in het ATS.

  • Stem je cv zorgvuldig af op de functiebeschrijving
  • Optimaliseer jouw curriculum vitae zoveel mogelijk door de termen in jouw curriculum vitae zoveel mogelijk te matchen met de functiebeschrijving
  • Gebruik zoveel mogelijk afgekorte als lange termen in jouw curriculum vitae en sollicitatiebrief voor een maximale doorzoekbaarheid
  • Gebruik een chronologische opmaak voor je curriculum vitae
  • Gebruik geen tabellen of kolommen, omdat deze vaak errors veroorzaken
  • Het gebruik van een standaar lettertype is aan te raden. Veelgebruikte lettertypen zijn Arial, Helvetica, Garamond of Georgia
  • Gebruik geen voet- of koptest, want deze veroorzaken ook errors
  • Gebruik standaard cv-koppen zoals ‘Werkervaring en Opleidingen’
  • Sla je bestand op als .docx of wanneer gevraagd als PDF
Applicant Tracking System
De ATS zal altijd een onderdeel blijven van het sollicitatieproces

Tijdens de economische crisis werden werkgevers overspoeld met sollicitaties en wilden ze functies die niet-gekwalificeerde kandidaten eruit filterden. Dit resulteerde in de ATS die tot op heden door 99% van de werkgevers wordt gebruikt. De digitale screeningsprogramma’s zullen niet verwijderen en worden alleen maar technischer.